Verhoging voorschot verwarmingskosten

Woont u aan de Kometenlaan, Planetenbaan, J.J.P Oudkwartier, Sterrenplein, Mr S. van Houtenweg, De Abt Ludolfweg, Dr W. Einthovenweg, Iepenlaan, Grote Beer 41 A, B en C of Kievitlaan? Dan heeft u in de week van 14 maart een brief van ons ontvangen over het verhogen van de voorschotten verwarmingskosten. Deze verhoging gaat in per 1 juli.
Tot 1 april 2022 kunt u bij ons aangeven als u het voorschot niet wil verdubbelen.

Zoals u weet zijn de gasprijzen sterk gestegen. Dit betekent dat de kosten voor de verwarming van uw woning ook fors hoger zijn. U betaalt elke maand bij uw huur een voorschot voor uw verwarmingskosten. Dit bedrag is door de hoge gasprijzen niet voldoende om de werkelijke verwarmingskosten te betalen. Door elke maand meer te gaan betalen, willen we voorkomen dat u volgend jaar bij de eindafrekening stook- en servicekosten over 2022 een heel groot bedrag moet bijbetalen. Daarom gaan we uw voorschot verdubbelen met ingang van 1 juli 2022.

Uw keuze

Is het voor u echt niet mogelijk elke maand het verdubbelde voorschot verwarmingskosten te betalen? Of verwacht u dat een verhoging van het voorschot niet nodig is?
Dan bieden we u twee keuzes:

a. Maandelijks voorschot verwarmingskosten verhogen met 50% in plaats van 100%.
b. Geen verhoging maandelijks voorschot ververwarmingskosten.

Let op: Bij deze keuzes moet u er rekening mee houden dat het tekort aan betaalde verwarmingskosten over 2022 zeer hoog kan zijn bij de eindafrekening in 2023. U heeft een keuzeformulier ontvangen, waarop u tot 1 april 2022 kunt aangeven wat uw keuze is. Ontvangen wij geen keuzeformulier van u, dan verdubbelen we uw voorschot met ingang van 1 juli 2022.

Het is niet meer mogelijk om uw keuze aan te geven, dit kon tot 1 april 2022.

Geld reserveren

Wij begrijpen dat de hoge energielasten gevolgen hebben voor uw huishoudportemonnee. Toch is het verstandig nu al geld te reserveren voor de eindafrekening volgend jaar. Denk bijvoorbeeld aan uw vakantiegeld, een dertiende maand of financiële meevaller. Dan bent u goed voorbereid en voorkomt u verrassingen.

Gratis financieel hulp of advies

Kom snel in actie als u geldzorgen heeft! We helpen u graag. Aan de hogere energiekosten kunnen we helaas niets doen. We kunnen u wel doorverwijzen naar verschillende organisaties die gratis helpen bij financieel advies of hulp.

Tips

In ons bewonersblad Wonen hebben we een rubriek met Energie bespaartips. Begin juli komt de volgende editie uit, de vorige edities kunt u hier terugvinden.