Rookmeldersproject

Bij een brand zorgt het inademen van rook voor de meeste slachtoffers. Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht dat iedere woning in Nederland rookmelders heeft hangen. Met het verplichten van rookmelders in alle woningen kunnen levens gered worden.

Rookmelders in woningen geven meer tijd om te vluchten en daardoor vermindert het risico op slachtoffers. Vooral 's nachts is rookontwikkeling erg gevaarlijk: het zintuig reuk werkt niet als u slaapt. Hierdoor ruikt u dus ook geen brandlucht. Een rookmelder maakt u wakker, zodat u op tijd uw woning kunt verlaten.


Rookmelders met een kwaliteitsnorm

We hebben in kaart gebracht waar we (aanvullende) rookmelders moeten plaatsen. En welke rookmelder we plaatsen. Want deze melders moeten aan een bepaalde kwaliteitsnorm voldoen, afhankelijk van het bouwjaar van de woning. De inschatting is dat er tussen de 10.000 en 12.000 rookmelders bijgeplaatst moeten worden. Wij hebben Van den Pol Elektrotechniek de opdracht gegeven om de rookmelders te plaatsen. Mocht u nieuwe rookmelders krijgen, dan ontvangt u vanzelf bericht van ons.


Koop zelf geen rookmelders

In de verschillende supermarkten hebben we promotiezuilen met rookmelders gezien. Aangezien u al de juiste rookmelders heeft hangen of anders van SSW nieuwe krijgt, raden we u af om nu nog zelf rookmelders aan te schaffen.
Volgens de nieuwe regels vanuit de overheid moeten de rookmelders aan een bepaalde kwaliteitsnorm voldoen. De rookmelders die wij voor u ophangen, voldoen aan deze norm. Mocht er toch iets aan de rookmelder mankeren, dan hebben wij goede afspraken met de leverancier gemaakt. Zo kunnen we garant staan voor veilige melders.