Nieuwbouw Melkweg - Hof van Bilthoven

Aan de noordzijde van de Melkweg bouwt ERA Contour in totaal 105 duurzame eengezinswoningen, waarvan 72 koopwoningen en 33 sociale huurwoningen.

De huurwoningen bestaan uit drie woonlagen en zijn allemaal gasloos. Ze worden voorzien van drie zonnepanelen op het dak. Ook krijgen ze een warmtepomp.
Daarnaast komen er twee huurappartementen: een begane grond appartement met één slaapkamer, een berging, badkamer en een apart toilet. Daarboven komt een luxe maisonnette van twee woonlagen, met op de eerste woonlaag vier slaapkamers en een badkamer. Op de tweede woonlaag is de woonkamer met een dakterras, een apart toilet en een berging. Elk appartement krijgt ook drie zonnepanelen en een individuele warmtepomp.


Planning

De planning is dat de woningen in de zomer van 2020 worden opgeleverd. Het is niet meer mogelijk om te reageren op een huurwoning.
Uitgebreide en actuele informatie over het project is te vinden op: HurenBijHofVanBilthoven.nl

De bouw is inmiddels in volle gang. Er wordt hard gewerkt en vrachtwagens rijden af en aan.
De eerste vier blokken bij Sterrenhof zijn voor Kerstmis wind en waterdicht. Dit houdt in: de daken en dakpannen erop met zonnepanelen en dakgoten. Het streven is ook het metselwerk klaar te hebben.

Voor Melkweg geldt dat de funderingsbalken er ook liggen. De leidingen in de kruipruimte is aangebracht en voor Kerstmis worden de vloeren op de begane grond gelegd. Het project verloopt volgens planning.

Zodra we wat verder in het bouwproces zijn, gaan we 1 of 2 kijkmiddagen organiseren voor de nieuwe huurders.

Nieuw project: Melkweg 2

Aan de Zuidzijde van de Melkweg willen we graag appartementen laten bouwen. Op dit moment zijn we met de ontwikkelaar in gesprek over de details in de woningen. Er worden nog wat verbeterpunten doorgevoerd op verzoek van SSW.
Op 9 december 2019 was er een informatieavond voor omwonenden, hier werden de plannen gepresenteerd door de ontwikkelaar.
De verwachting is dat we starten met de bouw in de zomer van 2020.

In de afbeelding hieronder zijn de rood gemarkeerde woningen de huurwoningen.

Aanvullende informatie

Op de website Hof van Bilthoven van ERA Contour ziet u uitgebreide informatie over de koopwoningen.
Naar Hof van Bilthoven

Op de website van de gemeente De Bilt staat ook actuele informatie.
Website Gemeente De Bilt